PADOMI: Kā uzpost māju Ziemassvētkiem Aktuālie padomi

PADOMI: Kā uzpost māju Ziemassvētkiem

Piektdiena, 22 decembrī, 2017

Ziemassvētki ir kopā būšanas svētki. Mums tie saistās ar eglītes un mandarīnu smaržu, mirdzošām brīnumsvecītēm, piparkūku gatavošanu, Ziemassvētku dziesmām un priekpilnu mājas dekorēšanu kopā ar ģimeni. Smelies iedvesmu, kā uzburt svētku sajūtu savā mājoklī.

Uzmanības centrā - eglīte

Eglīte ir viens no Ziemassvētkiem simboliem un tieši tā parasti kļūst par galveno mājas rotu svētkos. Tā mājās ienes īpašo Ziemassvētku noskaņu un smaržu. Sākot jau ar došanos izraudzīties eglīti, kas ir saviļņojošs brīdis un var kļūt par lielisku ģimenes rituālu ik gadu, tāpat arī eglītes rotāšana ir viena no iecienītākajām Ziemassvētku tradīcijām daudziem no mums. Skaists rezultāts izdosies, ja rotājot eglīti izvēlēsieties dekorus un mantiņas vienotā krāsu paletē. Šogad īpaši aktuāla ir baltā un krēma krāsas, kā arī pasteļa toņi. Tikpat aktuālas šoziem ir spožas un spīdīgas krāsas. Ar izvēlēto krāsu rotājumiem varat dekorēt ne tikai eglīti, bet arī svētku galdu, palodzes, bērnu istabas.

Lieliska alternatīva lielai Ziemassvētku eglītei, ir piemīlīga izskata mazās eglītes podiņos. Ja vēlaties šogad iztikt bez Ziemassvētku eglītes, bet tomēr kādu zaļumu prasās, izvēlieties cipresi, kas pat nedaudz atgādina simbolisko egli. Vēl viens no tipiskākajiem Ziemassvētku laika augiem ir puansetija. Vēl šajā laikā aktuālas ir Alpu vijolītes, eksotiskā paskata hipeastrs, protams, arī Ziemassvētku kaktuss un dekoratīvais mandarīnu kociņš.

 

Sviniet ar skaisti klātu galdu

Veidojot galda klājumu Ziemassvētkos, īpaši svarīgi padomāt par to, lai radītu ne vien skaistu, bet arī svētkiem atbilstošu atmosfēru. Galdauti, galda celiņi un salvetes eglīšu rotājumiem pieskaņotās krāsās. Skaistus galda rotājumus varat pagatavot arī paši – izmantojiet mākslīgās pērles un akmentiņus, mirdzošus audumus, dāvanu iesaiņošanas lentas. Galda klājumu lieliski papildinās arī eglīšu rotājumi, piemēram, saliekot tos stikla vāzē un padarot par galda centrālo rotājumu. Šāds dekors būs ne vien oriģināls, bet arī sasauksies ar eglītes rotājumiem un piešķirs Jūsu mājoklim vienotu svētku noskaņu. Centrā var atrasties adventes vainags vai svečturis ar svecēm eglīšu rotājumiem pieskaņotās krāsās. Tāpat uz galda lieliski iederēsies šogad tik aktuālās kompozīcijas no egļu skujām, tūjām un eikalipta. Vēl ziedu mīļotāji var veidot kompozīcijas no dzīvajiem un mākslīgajiem ziediem izvēlētajā krāsu paletē.

 

Gaismas avotu nevar būt par daudz

Šajā tumšajā laikā mājas rotāšanai lieliski noder arī lampiņu virtenes, ko var uzlikt uz plaukta, zem plaukta, uz virtuves letes, palodzes, tā priecējot skatu gan garāmgājējiem, gan mājiniekiem. Tāpat var izmantot lukturus – koka, keramikas vai skārda. Lukturī kopā ar svecēm var ielikt arī eglīšu rotājumus, čiekurus var egļu zarus. Sajūtot svētkus sirdī, tie ienāks arī mājās. Vēlam Jums skaistus svētkus!

Avots: bonava.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas