Sper pirmos soļus uz zaļāku dzīvesveidu izstādē “Vide un enerģija 2017”! Komercinformācija

Sper pirmos soļus uz zaļāku dzīvesveidu izstādē “Vide un enerģija 2017”!

Trešdiena, 18 oktobrī, 2017

Tu jau sen vēlies sākt dzīvot videi draudzīgāk un taupīgāk, bet nezini, ar ko sākt? Tad jau no 19. līdz 22. oktobrim dodies uz izstādi “Vide un enerģija 2017” Ķīpsalā un uzzini, kā ietaupīt elektrību, kā pareizi šķirot atkritumus, kā attīrīt notekūdeņus un ar ko aizstāt savu degvielas auto!

Videi draudzīga dzīvesveida principi balstās uz ikdienas paradumiem. Polietilēna iepirkuma maisiņa nomaiņa pret auduma maisiņu, automašīnas nomaiņa pret velosipēdu, nolietoto bateriju nodošana speciālos konteineros… – šie ir mazi, bet nozīmīgi ikdienas paradumi, kas ir būtisks atbalsts vides ilgtspējai. Tomēr ikviens var darīt vēl vairāk!

Elektrības patēriņa ierobežošana un taupīšana
Iespējams, kādreiz esi aizdomājies, ka tavā mājoklī varētu būt “slēpti” elektrības patērētāji, no kuriem izvairoties varētu arī ietaupīt. Izstādē “Vide un enerģija 2017” ikviens varēs iepazīties ar energomonitoringa ierīci “GDog”, kas ļauj saskatīt lietderīgos un “parazītiskos tērētājus”, kuri prasmīgi slēpjas. Lai gan tie bieži vien ieslēdzas salīdzinoši reti un tikai uz īsu brīdi, tomēr elektrības patēriņu tie ietekmē jūtami. Tagad elektrības patēriņu var pārraudzīt katrs pats!

Mūsdienīga atkritumu šķirošana
Daudzi piekritīs, ka atkritumu šķirošanai vajadzētu kļūt par normu kā mājā, tā birojā. Šo tēmu izstādē aktualizēs “Latvijas Zaļais punkts”, kas aicinās piedalīties Vislatvijas šķiratlonā, un “Eco Teh Baltia”, kas piedāvās jaunākās paaudzes iekārtas atkritumu šķirošanai. Turklāt tie, kuri vēlas estētisku un neuzkrītošu sadzīves atkritumu un šķiroto materiālu savākšanu, varēs iepazīties ar iegremdējamo konteineru piedāvājumu.

Sadzīves notekūdeņu attīrīšana
Vai esi domājis, kā labāk rīkoties ar privātmājas sadzīves notekūdeņiem, kas rodas no dušas, vannas, trauku mazgājamās mašīnas, kanalizācijas utt.? Asenizācijas bedre, iespējams, nav tas draudzīgākais variants apkārtējai videi. Latvijas uzņēmums “August Latvia” izstādē prezentēs modernāku risinājumu privātmājām un maziem uzņēmumiem – bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, kas visus notekūdeņus attīra līdz tādai pakāpei, ka pāri paliek tikai ūdens, ko var novadīt atklātās ūdenstilpnēs vai zemē. Risinājumus notekūdeņu attīrīšanai piedāvās arī “Enfriho Group”.

Videi draudzīgs transports
Auto ražotāji sniedz arvien plašākas iespējas izvēlēties “zaļākus” spēkratus, kas nepatērē tik daudz naftas resursu, mazina kaitīgo emisiju daudzumu, kā arī ļauj dzīvot taupīgāk. Videi draudzīga transporta aktualitātes varēs uzzināt “Vides un enerģijas 2017” e-mobilitātes stendā “Viedais transports”, kur tiks prezentēti elektromobiļi – jaunais “Volkswagen e-Golf” un arī “Nissan e-NV200”.

Izstādes apmeklētājiem būs lieliska iespēja apskatīt arī jauno ūdeņraža-elektrisko automobili “Toyota Mirai”! Tas ir vidējās klases sedans, kas darbojas ar ūdeņraža un skābekļa ķīmiskā procesa rezultātā iegūtu enerģiju. Ūdeņraža tvertni var uzpildīt piecās minūtēs un nobraukt līdz pat 500 kilometriem. Turklāt Rīgā līdz 2017. gada beigām plānots uzstādīt pirmo ūdeņraža (H2) uzpildes staciju. Beidzot arī Latvijā ūdeņraža transporta tehnoloģija kļūs par realitāti!

Satiec Cūkmenu!
Ja tu nomet papīru zemē, vai būs kāds, kas to pacels? Ja tu izsvied ledusskapi krūmos, vai kāds to savāks? Ko pašam nevajag, to metam mašīnai pa logu ārā? Pilnīgi aplami! Par to, ko tas nodara apkārtējai videi un mums pašiem, atgādinās Cūkmens, kas izstādē viesosies 19., 21. un 22. oktobrī.

Aktuālākais piedāvājums zaļākai saimniekošanai
Izstādē “Vide un enerģija 2017” kopumā piedalīsies vairāk nekā 80 uzņēmumu un organizāciju, kas piedāvās mūsdienīgus, noderīgus un gudrus risinājumus gan mājsaimniecībām, gan uzņēmumiem un lieliem infrastruktūras projektiem, gan ikvienam citam, kuram rūp apkārtējā vide ilgtermiņā.

“Vide un enerģija 2017” oficiālā atklāšana – 19. oktobrī plkst. 12.00 hallē Nr. 1. Plašāks izstādes dalībnieku piedāvājums un pasākumu programma atrodama mājaslapā: http://bt1.lv/ee/. Sekojiet līdzi jaunumiem arī: www.facebook.com/videenergija.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē