FOTO: atvērti atjaunotie sporta un fizkultūras laukumi Ziņas

FOTO: atvērti atjaunotie sporta un fizkultūras laukumi

Piektdiena, 8 septembrī, 2017

Piektdien, 1. Septembrī tika atklāti atjaunotie sporta un fizisko aktivitāšu laukumi pie Rīgas Pļavnieku pamatskolas, Rīgas 64. vidusskolas un Rīgas 25. vidusskolas. Turklāt Rīgas 64. vidusskola ir ieguvusi jaunu, pilnībā renovētu ēku Burtnieku ielā 34, kur darbosies sākumskolas klases. Savukārt Rīgas 25. vidusskolā nobeigumam tuvojas arī ēkas siltināšanas un fasādes renovācijas darbi.

Šovasar Rīgas Pļavnieku pamatskolā (Jāņa Grestes ielā 14) veikta visas teritorijas 2,55 hektāru platībā labiekārtošana. Darbu gaitā izveidots multifuncionāls velosipēdu, skrituļslidu, skrituļdēlu laukums, kurā ir vairāki sarežģītības līmeņi, šķēršļu labirinti, ir izbūvēti celiņi, novietoti jauni soli un atkritumu konteineri. Šeit izveidots futbola laukums ar mākslīgo zāles segumu, pludmales volejbola laukums, vingrošanas laukums ar mīksto gumijas segumu, bērnu rotaļu laukums, multifunkcionāls spēļu (basketbols, volejbols, badmintons, florbols u.c.) laukums ar gumijas segumu un ierobežojošo sporta žogu. Skolas stadionā ierīkoti skrejceļi, tāllēkšanas sektors, strītbola laukums, renovētas skatītāju tribīnes, izveidoti moduļi ar ģērbtuvēm, tualetēm un inventāra nomu, veikta brauktuvju, laukumu un ietvju bruģēšana 4000 kvadrātmetru platībā, apzaļumošana 7000 kvadrātmetru platībā, izbūvēts teritorijas apgaismojums un videonovērošanas sistēma. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA „Velve”, un tie izmaksāja gandrīz miljonu eiro (bez PVN).

 

 

Rīgas Pļavnieku pamatskolā tiek īstenota pamatizglītības programma un programma ar matemātikas, dabaszinību un tehnikas novirzienu. Šai skolai ir plašs interešu izglītības piedāvājums, skolēniem ir iespēja izglītoties gan mūzikā, dejā un teātra mākslā, gan vizuāli plastiskajā mākslā, gan datorprasmēs, gan tehniskajā konstruēšanā un radošajās industrijās. Šī ir viena no skolām, kurā skolēnu skaitam ir tendence pieaugt, ja 2010. gadā tajā mācījās 340 skolēni, tad šogad skolā mācīsies 712 skolēni. Skolā darbosies četras pirmās klases.

 

Rīgas 64.vidusskola, sākot ar šo mācību gadu, darbosies divās ēkās – Ūnijas ielā 93 un netālu esošajā ēkā Burtnieku ielā 34, kur izvietota sākumskola. Jaunā skolas ēkā ir 5400 kvadrātmetru liela, kā arī pie tās atrodas labiekārtota teritorija 1,5 hektāru platībā. Darbu gaitā skolas ēka ir pilnībā renovēta – izveidots jauns telpu plānojums, nomainītas inženierkomunikācijas, grīdu segums, veikti griestu un sienu apdares darbi. Skolas ieguvusi jaunas mēbeles, virtuves un ēdināšanas zāles aprīkojumu, mūsdienīgu aktu zāli ar visu aprīkojumu, sporta un baleta zāles ar speciāliem grīdu segumiem, turklāt sporta zālē sienas un griestu apdarei izmantots speciāls akustiskais materiāls, tāpat sagādāts nepieciešamais sporta inventārs. Vēl skolā tiks ierīkots arī lifts. Sākumskolas ēka ir siltināts, kā arī tai izveidota krāsaina, pievilcīga fasāde.

Pie Rīgas 64. vidusskolas sākumskolas ēkas teritorijas labiekārtošanas laikā izbūvēti vairāki laukumi: futbola laukums ar mākslīgo zāles segumu, vingrošanas laukums ar mīksto gumijas segumu, divi bērnu rotaļu laukumi ar mīksto gumijas segumu, divi multifunkcionālo spēļu (basketbols, volejbols, badmintons, florbols u.c.) laukumi ar gumijas segumu un ierobežojošo sporta žoga konstrukciju. Turklāt visi laukumi aprīkoti ar nepieciešamajām iekārtām. Tāpat šeit izveidots skrejceļš, tāllēkšanas sektors, strītbola laukumi ar gumijas segumu, skatītāju tribīnes, veikta brauktuvju, laukumu un ietvju bruģēšana 4000 kvadrātmetru platībā un apzaļumošana 4200 kvadrātmetru platībā. Visā teritorijā ierīkots apgaismojums un videonovērošanas sistēma. Ēkas rekonstrukcijas un teritorijas labiekārtošanas darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA „Velve” par 3,65 miljoniem eiro (bez PVN).

Pateicoties jaunajai sākumskolas ēkai, Rīgas 64. vidusskolā vairs nenotiks mācības divās maiņās. Šajā skolā ir ļoti augsts mācību līmenis un tā ir pārstāvēta vairākos labāko skolu reitingu topos. Skola ir ļoti pieprasīta arī tāpēc, ka šeit ir plaši attīstīta interešu izglītība. Šajā mācību gadā skolā mācīsies 1188 skolēni un darbosies piecas pirmās klases.

Rīgas 25.vidusskolā (Rušonu ielā 6) šovasar ir labiekārtota skolas teritorija un atjaunota palīgēka. Šeit izbūvēts futbola laukums (43x64m) ar mākslīgo zālienu, ierīkots skrejceļš, tāllēkšanas sektors, strītbola laukums, divi multifunkcionāli (32x19m) sporta laukumi, bērnu rotaļu laukums, izveidots teritorijas nožogojums, ierīkots jauns apgaismojums un videonovērošanas sistēma, kā arī nobruģēti celiņi. Savukārt palīgēkā izveidota stadiona dežuranta telpa, ģērbtuves, dušas, tualetes, tajā skaitā invalīdu tualete, vingrošanas zāle un noliktavas telpas. Būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica PS „LNK Industries Partnership” par 1,4 miljoniem eiro (bez PVN).

Rīgas 25. vidusskolā tiek īstenota gan pamatizglītības programma, gan vispārizglītojošā vidējā, kā arī vidējā izglītības programma ar matemātikas, dabaszinību un tehnikas novirzienu. Skolā ir daudzveidīgs interešu izglītības piedāvājums, tostarp, liels akcents likts uz sporta nodarbībām, sniedzot iespēju skolēniem iesaistīties gan sporta spēļu, gan individuālo sporta veidu treniņu nodarbībās. Skolā enerģiski darbojas Skolēnu dome. Rīgas 25. vidusskola īsteno inovatīvas idejas un ir viena no aktīvākajām Rīgas skolām, kas izmanto e-skolas mācību mākoni, tādējādi demonstrējot gan skolotāju, gan skolēnu inovatīvu un mūsdienīgu pieeju mācību procesam. Šajā mācību gadā skolā mācīsies 790 skolēni un būs trīs pirmās klases.

Pie skolām atklātie sporta, fizisko aktivitāšu un bērnu rotaļu laukumi ikdienā būs pieejami ne tikai skolu audzēkņiem, bet arī pilsētas apkaimju iedzīvotājiem.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas