Dabīgās kosmētikas ražotājs “Madara Cosmetics” atklāj jauno ražotni Mārupē Komercinformācija

Dabīgās kosmētikas ražotājs “Madara Cosmetics” atklāj jauno ražotni Mārupē

Piektdiena, 30 septembrī, 2016

Vakar, 29. septembrī,  Mārupē, klātesot Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, dabīgās kosmētikas ražotājs “Madara Cosmetics” atklāja savu jauno, 3,5 miljonus eiro vērto ražotni.

“Madara Cosmetics” īpašnieks Uldis Iltners atklāšanas pasākumā uzsvēra, ka nepieciešamību pēc jaunās ražotnes noteikusi veiksmīgā attīstība eksporta tirgos un pieprasījums pēc kontaktražošanas pakalpojumiem – līdz ar to radusies vajadzība palielināt ražošanas tempus un apmērus.

Turpmāko trīs gadu laikā attīstībā plānots ieguldīt vēl miljonu eiro. Investīcijas paredzētas ražošanas procesu uzlabošanai, tostarp inovācijām. Jaunā ražotne ir viena no modernākajām šāda veida ražotnēm Ziemeļeiropā.

Uzņēmuma īpašnieks ražotnes atklāšanā sacīja, ka mūsdienīgas ražotnes raksturo spēja strādāt efektīvi, ātri piemēroties mainīgajiem tirgus apstākļiem, ātri ieviest ražošanā jaunus produktus un vienlīdz efektīvi ražot kā lielus, tā mazus apjomus. “Bāzējoties uz šiem kritērijiem, mēs esam radījuši savu jauno ražotni, kas spēj radīt tehnoloģiski dažādus produktus jebkādu partiju apmērā, kas ir starp 50 kilogramiem un divām tonnām,” sacīja uzņēmuma direktors.
Viņš pastāstīja, ka uzņēmums jaunajā ražotnē vienā maiņā spēj saražot līdz piecām tonnām produkcijas. Kompānija kopš savas darbības sākuma ir vidēji augusi par 30% gadā, un jaunā ražotne “Madara Cosmetics” nodrošina kapacitāti, lai būtu iespējams turpināt līdzšinējo izaugsmes tempu. “Madaras” produkcija tiek eksportēta uz apmēram 30 tirgiem, jo lielākais apmērs no saražotā tiek pārdots ārvalstīs.

“Šī ir arī turpmāk mūsu prioritāte – attīstīties ārvalstīs, kur mūsu produkti tiek pieņemti ļoti labi un mēs redzam ļoti lielu potenciālu tālākajai attīstībai,” sacīja uzņēmuma direktors.

Tāpat, turpinot līdzšinējo izaugsmi, kompānija paredz ražotnē izveidot vismaz 20 jaunas darbavietas kvalificētiem darbiniekiem – šobrīd uzņēmuma darbinieku skaits ir tuvu 90. Jaunās ražotnes izveidē ir ieguldīti 3,5 miljoni eiro. Jau ziņots, ka “Madara Cosmetics” šā gada pirmajā pusgadā apgrozījusi 2,5 miljonus eiro un nopelnījusi 300 000 eiro.

Tas ir par 43% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt “Madara Cosmetics” pērn apgrozīja 3,91 miljonu eiro, bet 2014.gadā – 3,02 miljonus eiro. Pagājušajā gadā uzņēmuma peļņa bija 489 018 eiro, kas ir par 19% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 410 545 eiro. “Madara Cosmetics” dibināta 2006.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 106 652 eiro.

“Madara Cosmetics” īpašnieki ir Lote Tisenkopfa-Iltnere (28,01% kapitāldaļu), Uldis Iltners (28,01%), AS “ALPS Investments” (20,01%), Zane Tamane (12%), Liene Drāzniece (7,98%), Paula Tisenkopfa (3,99%).  

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē