Ventspilī:  Zviedru Valnī ir pabeigta betona kāpņu izbūve Ziņas

Ventspilī: Zviedru Valnī ir pabeigta betona kāpņu izbūve

Otrdiena, 29 augustā, 2017

Zviedru valnī pabeigta betona kāpņu izbūve. Būvdarbu laikā tika pilnībā demontētas iepriekšējās kāpnes un jaunās kāpnes izbūvējot tika veikta jauna atbalsta sienu konstrukciju un pakāpienu izbūve, ieklāts bruģakmens segums un veikti apzaļumošanas un pieasfaltēšanas darbi.

Zviedru vaļņa betona kāpnes izvietotas skvērā pretī Jūras ielai un Ventspils pilsētas domes ēkai, tās kalpojušas jau vairāk kā pusgadsimta garumā, laika gaitā kāpnes nolietojušās un tās bija nepieciešams atjaunot. Betona kāpņu pārbūves izmaksas sastādīja 35 000 EUR. Līdz šim Zviedru vaļņa teritorijā veikta parka celiņu un atbalsta sienu rekonstrukcija, izbūvēts apgaismojums, uzstādīti soliņi, formēti koku vainagi un stādīti jauni koki.

Zviedru valnis ir 2,3 ha liels parks ar mākslīgi uzbērtiem gariem smilšu vaļņiem. Nosaukums oficiāli apstiprināts 1995. gadā, bet uzbērumi radušies jau 18. gadsimtā un uzskatāmi par kādu senāku Ventspils ostas nocietinājumu vaļņu paliekām, lai sagatavotos Zviedru uzbrukumam, kad valnis vēl atradās jūras krastā, taču laika gaitā jūra ir atkāpusies un izveidojies liels parks.

Avots: venstpils.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas