Turpinās attīstīt projektu par transporta mezgla izbūvi Torņakalnā Ziņas
Foto: riga.lv

Turpinās attīstīt projektu par transporta mezgla izbūvi Torņakalnā

Pirmdiena, 26 septembrī, 2016

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja 2016.gada 21.septembrī atbalstīja finansējuma piešķiršanu 290 000 eiro apmērā būvprojekta izstrādei multimodālā transporta mezgla izveidei Torņakalna apkaimē, kas sevī ietver reģionālo autoostu, stāvvparku, piebraucamo ceļu izveidi un savienojumu ar Torņakalna dzelzceļa staciju.

Multimodāla transporta mezgla izbūve paredzēta Torņakalna apkaimē, teritorijā starp Vilkaines ielu, Vienības gatvi un Jelgavas ielu. Ideja paredz izveidot jaunu ielu 680 metru garumā, savienojot Jelgavas un T.Hermanovska ielas un radot priekšnoteikumus arī Latvijas Universitātes attīstības plānu nodrošināšanai. Projekts paredz arī reģionālās autoostas laukuma un ēkas būvniecību.

Plānots izveidot stāvparku ar aptuveni 300 vietām vieglo automašīnu novietošanai. Tāpat tiks izskatītas iespējas izbūvēt T.Hermanovska ielas tuneli zem dzelzceļa līnijas Rīga – Jelgava. Projekts tiek attīstīts sadarbībā ar Satiksmes ministriju, AS “Latvijas dzelzceļš”, AS “Rīgas starptautiskā autoosta”, SIA “Eiropas dzelzceļa Līnijas” u.c. partneriem.

Tāpat šīs teritorijas attīstība notiek kontekstā ar Latvijas Universitātes teritorijas perspektīvu, kas paredz līdz 2023.gadam Torņakalnā izveidot akadēmisku centru jeb augstskolas pilsētiņu, kā arī, ņemot vērā Latvijas Nacionālās bibliotēkas atrašanās vietu un projekta “Rail Baltica” ieviešanu. Projektu par multimodālā transporta mezgla izveidi Torņakalnā plānots īstenot vairākos etapos līdz 2023.gadam, piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda un projekta “Rail Baltica” finansējumu.

Plānotā projekta investīciju mērķis ir ne vien nodrošināt pasažieriem iespēju sasniegt dažādas Rīgas apkaimes, neizmantojot pilsētas centru kā tranzītzonu, bet arī uzlabot Torņakalna apkaimes ekonomisko aktivitāti. Konkursu par būvprojekta  izstrādi plānots izsludināt 2016.gada nogalē.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē