Armēnijas simbolika Rīgā: Erevānas dārzs Ziņas
Foto: riga.lv

Armēnijas simbolika Rīgā: Erevānas dārzs

Ceturtdiena, 22 septembrī, 2016

Pilsētas attīstības komitejas deputāti sēdē trešdien, 21.septembrī, akceptēja Erevānas dārza nosaukuma piešķiršanu teritorijai Balvu ielā 17.

Šīs teritorijas labiekārtošanas projekts izstrādāts, veicinot 2013. gadā noslēgtās vienošanās par sadarbību starp Rīgas pašvaldību un Erevānas pašvaldību (Armēnijas Republika) īstenošanu.

Dārza plānošanas pamatā izmantotas Erevānas pilsētas kontūru robežas, izmantojot Armēnijas Republikas nacionālos elementus dārza celiņos un citos labiekārtojuma elementos, tai skaitā mazo arhitektūras formu izmantošanā dārza labiekārtojumā. Apzaļumošanas robežai noteikta plūstoša līnija, kas atgādina Armēnijas upju līkumus un veiksmīgi iekļaujas Maskavas forštates apkaimes kultūrvidē.

Patlaban vēl notiek dārza labiekārtošana. Projektā paredzēta arī bērnu rotaļlaukuma izveide, kura segums tiks izveidots saules formā un kurš simbolizēs Armēnijas tautas sirsnību un cieņu pret ģimenes vērtībām.

Tāpat dārzā vēl plānots uzstādīt 16 soliņus un desmit atkritumu urnas, kas ir Erevānas pašvaldības dāvinājums. Teritorijas tehnisko projektu finansēja armēņu uzņēmēji, projekta finansēšanu nodrošināja Rīgas dome.  Projekta arhitektes ir Olga Demjaņenko un Olga Krilova.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē